Mobil inomhustäckning

Vid om- och nybyggnationer blir fastigheterna ofta så täta att mobiltelefonsignaler inte kan passera genom väggar och fönster. Därför har en förstärkning av mobiltelefonsignalerna införts på Kungälvs sjukhus och Alingsås lasarett. I samband med detta har VGR IT etablerat en tjänst som ger verksamheten möjlighet att felanmäla och få hjälp med problem på mobiltelefonin.

1 april 2021 införs tjänsten mobil inomhustäckning på Kungälvs sjukhus. Mobil inomhustäckning möjliggör mobil kommunikation inomhus för upphandlad operatör, Telia. Inomhustäckning kommer endast att vara säkrad i Nya Byggnaden (Hus 16 och 17) och skillnad i täckning kan förekomma när du rör dig i ytterkanterna av byggnaden. Det är endast mobiler med Telia-abonnemang som garanteras täckning.

Supportinformation
Support gäller endast för VGR-konfigurerade mobiler, ej privata/patienters/besökares mobiler.
Anställda kan ringa VGR IT support 8.00-16.45, helgfri vardag.

Tips för mobil kommunikation, samtliga mobiler
Om du upplever problem med mobilkommunikationen så kan du använda funktionen Wifi-samtal.
Detta är en funktion som gör att du fortfarande kan ringa med mobilen där mobiltäckningen är dålig men där du har täckning av wifi-nätverket ”VGR” eller ”VGR Publikt”.  Har du Telia-abonnemang kan du sömlöst röra dig mellan wifi och mobilnät.

För information gällande mobiler med Telias abonnemang:

Iphone telefoner: https://www.telia.se/privat/support/info/aktivera-wifi-samtal-iphone
Samsung telefoner: https://www.telia.se/privat/support/info/aktivera-wifi-samtal-samsung

Print Friendly, PDF & Email